Joseph De Gryse

Een man, een erfenis, een passie – Joseph De Gryse

Joseph De GryseBeste collega’s en vrienden,

Met het overlijden van onze dierbare collega Jef deze week, eindigt een gedeeld parcours.

Naast zijn menselijke kwaliteiten, die door iedereen worden erkend, en zijn vermogen om mensen samen te brengen, was hij voor velen onder ons een gids en voor sommigen zelf een vertrouweling.

Ik wil niet in herhaling vallen over zijn lange carrière, dat het onderwerp was van een prachtige tekst geschreven door onze collega Ann Voets, die ik bedank voor haar bijdrage ter ere van onze vriend.

Ik wil echter wel duiding geven over de man die mij de afgelopen jaren heeft vergezeld als Nationaal Voorzitter.

Ik kan hem nooit genoeg bedanken voor alle steun die hij me gaf en voor zijn aanmoedigingen, die van onschatbare waarde waren … Wat ik me vooral herinner, is het wederzijdse vertrouwen dat gaandeweg groeide en de weg die we samen aflegden.

Tijdens onze vele gesprekken hebben we veel gedeeld; over de opleiding, de praktijk van het vakgebied, de visie over het beroep, de internationale betrekkingen en nog veel meer … hierdoor kon ik deze uitwisselingen intuïtief herinterpreteren in het belang van onze vereniging.

Zijn werk is nog niet af en hij laat een grote leegte achter, dit is duidelijk! Naar mijn mening hebben we wel zijn kennis en passie voor het vak geërfd. Het is nu aan ons om het volgende hoofdstuk te schrijven in het grote boek van de landschapsarchitectuur in ons land.

Hij zal nog lang een voorbeeld voor ons blijven. En voor wat hij voor ieder van ons en voor ons vak heeft gedaan, bedanken we hem.

Namens de Belgische Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitecten wil ik onze oprechte deelneming betuigen aan zijn familie en naaste vrienden in deze rouwperiode.

Zijn uitvaart zal plaatsvinden op 3 juli om 11u30 in het crematorium van Ukkel, Stiltelaan 61. Meer informatie vindt u in het bijgevoegde overlijdensbericht. U kunt uw deelneming rechtstreeks naar de familie sturen, zoals aangegeven in het overlijdensbericht.

Didier Moray

Nationaal voorzitter – ABAJP-BVTL

29 juni 2023

Volg deze link om het eerbetoon van Ann Voets te lezen.