Hoe word je lid van de nationale beroepsvereniging, BVTL?

De toetredingsvoorwaarden zijn :

• In het bezit zijn van een Belgisch of internationaal bachelordiploma in de landschaps- en tuinarchitectuur (180 ECTS) behaald aan een hogeschool of universiteit erkend door IFLA.
  • Werkzaam zijn als landschaps- en tuinarchitect in de private of publieke sector (als bediende, ambtenaar of zelfstandige). Op basis van de deontologische regel geldt echter een onverenigbaarheid die van toepassing is voor bedienden en bestuurders van oa. boomkwekerijen en tuinaannemingsbedrijven voor zover de verschillende activiteiten niet strikt juridisch gescheiden zijn.
  • Beroepservaring van minimum 3 jaar voor bachelors. Masters worden zonder bijkomende beroepservaring toegelaten.
  • Deelnemen aan een intake gesprek.

Hoe word je lid van de internationale beroepsvereniging, IFLA?

De toetredingsvoorwaarden zijn :

• Houders van een bachelordiploma in de landschaps- en tuinarchitectuur (180 ECTS) en een masterdiploma in de landschaps- en tuinarchitectuur en/of een masterdiploma in de stedenbouw en ruimtelijke planning (60 tot 120 ECTS) worden onmiddellijk lid van IFLA.
  • Houders van een bachelordiploma (180 ECTS) zonder bovenstaande masteropleiding worden na een BVTL lidmaatschap van 2 jaar automatisch IFLA lid.

Wat zijn de tarieven voor een BVTL/IFLA lidmaatschap?

Hoe stel je je kandidaat?

Vul het aanvraagformulier voor lidmaatschap in en bezorg ons simultaan een volledig aanvraagdossier dat bestaat uit:

• een kopie van je diploma
    • je portfolio
    • je curriculum vitae
    • een attest van je werkgever of voor zelfstandigen een kopie van inschrijving bij de BTW administratie
    • samen te versturen naar het BVTL secretariaat, Lambert Crickxstraat 19, 1070 Brussel
  • Na ontvangst van je dossier word je uitgenodigd voor een intake- en kennismakingsgesprek met enkele leden van de bestuursraad.
  • Na het gesprek wordt je aanvraag tot lidmaatschap voorgelegd aan en goedgekeurd door de voltallige bestuursraad.
  • Het verschuldigde lidgeld van het eerste jaar worden pro-rata vanaf jouw effectieve toetreding in rekening gebracht.
  • Heb je nog vragen, aarzel niet ons te contacteren!

Aanvraagformulier voor lidmaatschap

2 + 0 = ?

Controleer uw e-mailbox!

Voor meer veiligheid en om zeker te zijn van het ontvangen van onze mail, bedankt om het domein @ bvtl.be toe te voegen aan uw lijst met goedgekeurde afzenders. Als u binnen 15 dagen geen antwoord op uw verzoek heeft, neemt u dan telefonisch contact met ons op.