Hoe lid worden van de beroepsvereniging?

De toetredingsvoorwaarden zijn :

• In het bezit zijn van een Belgisch of buitenlands diploma in de tuin- en landschapsarchitectuur (3, 4 of 5 jarige opleiding aan een hogeschool of universiteit die erkend is door IFLA)
  • Werkzaam zijn als tuin- of landschapsarchitect in de private of publieke sector (als bediende, ambtenaar of zelfstandige). Op basis van de deonthologische regel geldt echter een onverenigbaarheid die van toepassing is voor bedienden en bestuurders van oa. boomkwekerijen en tuinaannemingsbedrijven voor zover de verschillende activiteiten niet strikt juridisch gescheiden zijn.
  • Een beroepservaring van minimum 3 jaren voor de gegradueerden en bachelors. Licentiaten en masters worden zonder bijkomende beroepservaring toegelaten.

Houders van een baccalaureaat van hogere scholen worden als eerste stap toegelaten als BVTL-leden (nationaal niveau), maar zij zijn nog geen IFLA-leden. Na een periode van twee jaar oefenen, worden ze lid van BVTL en IFLA (nationaal en internationaal niveau).

Houders van een master in landschap komen rechtstreeks binnen als BVTL- en IFLA-leden.

Toelating sessies

Tweemaal per jaar organiseert de BVTL ledenessies waarvoor kandidaat-leden worden uitgenodigd; het is een vriendelijk interview met leden van de raad van bestuur en de vereniging om elkaar beter te leren kennen. Dit is geen examen of een jury!

Het wordt eenvoudigweg gevraagd om foto’s of plannen van zijn professionele activiteit in de sector te presenteren en te illustreren (leerkrachten, ambtenaren, adviseurs, managers, ontwerpers, onderhoudsmanagers, enz.). Er wordt niet gevraagd om projecten te presenteren, het is niet een kwestie van oordelen, maar van elkaar beter leren kennen!

Hoe deelnemen :

• Bevestig uw aanvraag met het onderstaande contactformulier.
  • Simultaan bezorg je ons een volledig dossier (te zenden naar ons adres dat terug te vinden is op de contactpagina).
    Dit dossier bevat:

• een kopie van jouw diploma
    • een attest van je werkgever (voor zelfstandigen volstaat een kopie van inschrijving bij de BTW-administratie)
    • Bijgewerkt curriculum vitae.
  • Van zodra wij in bezit zijn van jouw documenten, en op voorwaarde dat deze gegevens volledig en juist zijn, zullen wij jou informeren aangaande onze eerstvolgende toetredingssessie.
  • Het verschuldigde lidgeld van het eerste jaar worden pro-rata vanaf jouw effectieve toetreding in rekening gebracht.
  • Indien je nog vragen hebt, aarzel niet ons per mail te contacteren!

Aanvraagformulier voor lidmaatschap

3 + 2 = ?

Controleer uw e-mailbox!

Voor meer veiligheid en om zeker te zijn van het ontvangen van onze mail, bedankt om het domein @ bvtl.be toe te voegen aan uw lijst met goedgekeurde afzenders. Als u binnen 15 dagen geen antwoord op uw verzoek heeft, neemt u dan telefonisch contact met ons op.