Chaque année, l’ABAJP remets des prix lors de différentes occasions tels que distinctions pour des travaux de fin d’études, des étudiants méritants, des concours, etc.

Retrouvez ici le palmarès des différentes distinctions.

Prix scolaires

Année académique 2016-2017

Année académique 2015-2016

Amandine Dupire

Amandine Dupire

Master architecte paysagiste

Amandine a suivi le cursus Master Architecte Paysagiste en codiplomation à l‘ULg, l’ULB et la heCh.

Sander Van de Putte

Bachelor tuin- en landschapsarchitect

Als kind had ik al groene vingers. Onder andere daardoor startte ik na mijn 2e jaar van het middelbaar aan de opleiding planttechnische wetenschappen aan de Wijnpers in Leuven.
Na het 6e middelbaar begon ik de opleiding tot tuin- en landschapsarchitect aan de Erasmushogeschool Brussel te Jette. Een logische keuze waarbij het creatieve proces van vormgeving en ontwerpen samenkomt met het natuur gedeelte.
Doorheen de 3 jaar van mijn bachelor ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt door de tuin- en landschapsarchitectuur in binnen- en buitenland. Zo heb ik in mijn 5e semester gekozen voor een Erasmusstudie in Dresden, Duitsland. Een leerrijke en onvergetelijke 6 maanden waren dit.
Ik heb hier een inzicht gekregen op de visie en manier van ontwerpen in Duitsland.
Met als hoogtepunt de 3e prijs in een ontwerpwedstrijd voor studenten van de Bund Deutscher Landschaftsarchitekten (bdla).
Ook op persoonlijk vlak was dit een geweldige periode met memorabele momenten en vele nieuwe vrienden van over de hele wereld.
Nu, sinds mijn afstuderen, werk ik voor een aantal maanden in een tuin- en landschapsarchitectuur bedrijf om ervaring op te doen. Ik heb namelijk besloten nog een master studie te beginnen.
Hiervoor keer ik in maart terug naar Duitsland om voor 2 jaar de internationale master in de landschapsarchitectuur te volgen aan de universiteit van Nürtingen-Geislingen (HfWU). Ik heb voor deze universiteit gekozen, enerzijds voor de goede reputatie dat deze heeft, anderzijds voor het internationale karakter. De mogelijkheid om met andere studenten landschapsarchitectuur van over de hele wereld te studeren en samen te werken kan mijn visie en kennis alleen maar vergroten.
Ik kijk hier enorm naar uit.

Elias Declerck

Bachelor tuin- en landschapsarchitect