Tuinen in Feesttooi | 10.09.2017

Algemene vergadering

Algemene vergadering 2017

Voor onze eerstkomende Algemene Vergadering gaan we op zaterdag 21 oktober 2017 naar Luik.

We plannen een begeleide wandeling en bezoek aan de hellingen van de citadel.

Binnenkort ontvangen alle leden en ereleden een uitnodiging met praktische informatie.

Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met le Mouvement des Architectes Paysagistes uit de regio Luik en de Stad Luik.

Colloquium “De werkgeversgroepering: een hefboom voor werkgelegenheid en ontwikkeling van de kmo’s”

De minister van Middenstand, Zelfstandigen, Kmo's, Landbouw en Maatschappelijke Integratie, Willy Borsus en de FOD Economie nodigen u uit om op 12 september deel te nemen aan het colloquium "De werkgeversgroepering: een hefboom voor werkgelegenheid en ontwikkeling van de kmo’s".

Waarom deelnemen?

Niet alle kmo's hebben de middelen om een gespecialiseerde voltijdse werknemer aan te werven, zoals bijvoorbeeld een graficus of een boekhouder. Het stelsel van werkgeversgroepering biedt een oplossing voor dit probleem!

Hoe werkt het?
Meerdere kmo's kunnen gebruik maken van de diensten van dezelfde persoon door deze tegelijkertijd deeltijds of alternerend voltijds te werk te stellen. Dit is dus een dubbel voordeel zowel voor de werknemer als ook de kmo's die zo over een opgeleide werknemer in functie van hun reële behoeften beschikken.

Geïnteresseerd? Dan zien wij u graag op 12 september 2017 op het colloquium "De werkgeversgroepering: een hefboom voor werkgelegenheid en ontwikkeling van de kmo’s".

Op het programma:

• Presentatie van de wettelijke context en de uitdagingen van dit stelsel. De wet van 5 maart 2017 moderniseert dit stelsel om het nog attractiever en toegankelijker te maken voor de kmo's

• Presentaties van deskundigen over de economische impact van de werkgeversgroeperingen

• Terugkoppeling van ervaringen en getuigenissen van managers en werknemers van werkgeversgroeperingen, debat over de rol en acties van de ondersteunende organisaties met de kamers van koophandel en nijverheid van Wallonië, VOKA en de Franse nationale federatie van werkgeversgroeperingen

• Besluit van minister Willy Borsus over het potentieel van de werkgeversgroeperingen.

Het gedetailleerde programma van dit colloquium en praktische informatie zijn beschikbaar op de website van de FOD Economie.

Waar?

Crowne Plaza Brussel - Le Palace
Ginestestraat 3, 1210 Brussel
Ingang op het Rogierplein

Wanneer?

Op 12.09.2017 van 08u45 tot 16u

Hoe inschrijven?

Vul het inschrijvingsformulier online in, voor 5 september.
De inschrijving is gratis maar verplicht.

Vacature junior landschapsarchitect voor ontwerpbureau Pauwels Leuven

Ontwerpbureau Pauwels zoekt een jonge, enthousiaste junior landschapsarchitect met pit om haar team te versterken.  Je werkt (in het begin onder begeleiding) concepten uit van a tot z: plannen, technische details, bestek. In een latere fase bekijken we samen of ook werfopvolging tot je takenpakket kan behoren. Zelfstandig en nauwkeurig werken zijn belangrijke troeven, goede planten- en talenkennis net dat ietsje meer dat het verschil kan maken

Zin om deze uitdaging aan te gaan? Bel 0475/768916 of 016/208901 voor een afspraak met Michel en Heidi.

Of stuur je sollicitatiebrief met CV naar info@pauwelsontwerp.be . Wij nemen spoedig met jou contact op.

Vacature ervaren landschapsontwerper bij ontwerpbureau Pauwels te Leuven

Heb je meer dan 5 jaar ervaring als landschapsontwerper?

Heeft Typebestek 250 voor de Wegenbouw geen enkel geheim voor jou?

Kijk je ernaar uit jouw ontwerpen en bestek in real time te zien uitvoeren?

Hou je van het rechtstreekse contact tussen ontwerper en uitvoerder?

Dan ben jij de man/vrouw die Ontwerpbureau Pauwels zoekt om haar team te versterken. Zin om deze uitdaging aan te gaan? Bel 0475/768916 of 016/208901 voor een afspraak met Michel en Heidi. Of stuur je sollicitatiebrief met CV naar info@pauwelsontwerp.be . Wij nemen spoedig met jou contact op.

Vacature bouwkundig tekenaar bij ontwerpbureau Pauwels te Leuven

Ben jij die witte raaf die zich graag uitleeft op technische uitvoeringstekeningen van kleine constructies, riolering, wegenopbouw en dergelijke meer? Schrikken hoeveelheden en berekeningen je niet af?  Ontwerpbureau Pauwels zoekt een bouwkundig tekenaar om het haar team versterken. Zin om de uitdaging aan te gaan? Bel 0475/768916 of 016/208901 voor een afspraak met Michel en Heidi. Of stuur je sollicitatiebrief met CV naar info@pauwelsontwerp.be.

Wij nemen spoedig met jou contact op.

Leefmilieu Brussel zoekt een Landschapsarchitect – teamverantwoordelijke (m/v)

Leefmilieu Brussel, de administratie voor Leefmilieu en Energie, zoekt voor zijn afdeling Groene Ruimten : Landschapsarchitect - teamverantwoordelijke (m/v)

(ref.: 2016-AN7)

Context

De functie wordt binnen de afdeling Groene ruimten uitgeoefend.
De afdeling Groene ruimten van Leefmilieu Brussel heeft als opdracht de 400 ha van openbare parken en tuinen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te beheren.
Haar actie inzake de promotie van ecologisch beheer en het behoud van de biodiversiteit strekt zich evenwel over het hele Gewest uit.
Wil je meer weten over de activiteiten van Leefmilieu Brussel?
Neem een kijkje op de website: www.leefmilieu.brussels.

Functie

Als architect-landschapsdeskundige sta je in voor een aantal groene ruimten waarvan Leefmilieu Brussel het beheer verzekert. Daartoe begeleid je het onderhoud en de inrichting van verschillende groene ruimten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, ofwel via de teams van tuiniers die je leidt, ofwel via bijzondere bestekken voor onderhoud en inrichting die door middel van overheidsopdrachten worden aanbesteed. Je streeft naar een doeltreffende samenwerking tussen de tuiniers en de parkwachters.

Als landschapsarchitect – teamverantwoordelijke:

 • ga je, in de afdeling Groene ruimten, aan de slag in de onderafdeling die instaat voor het beheer en het onderhoud van de door LB beheerde centrale parken.
 • ontwerp je landschappelijke inrichtingen met het oog op de ontwikkeling van het Groen netwerk.
 • kom je tussen op het vlak van tuinbouwkundig beheer en onderhoud van de groene ruimten.
 • leid je een team van tuiniers die instaan voor het onderhoud van de groene ruimten.
 • sta je in voor een kwalitatieve follow-up op het vlak van de uitdagingen van de groene of openbare ruimten (landschappelijke en functionele aspecten, uitrustingen, sociologische afstemming, respect voor de biodiversiteit, …).
 • sta je in voor de technische en administratieve follow-up van een overheidsopdracht voor het onderhoud van een groene ruimte conform de uitvoeringsregels voor een overheidsopdracht.
 • werk je mee aan de programmeringen, de rapporteringen en de verbeteringen die moeten worden aangebracht in het tuinbouwkundig beheer van de parken waarvoor je verantwoordelijk bent.
 • draag je bij tot het imago van de administratie door mee te werken aan het gedifferentieerde beheer van de groene ruimten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
 • omschrijf en beschrijf je de doelstellingen van het inrichtings-/beheerplan.
 • integreer je het inrichtings-/beheerplan in de bestaande sociaalgeografische omgeving (analyse van de milieuomstandigheden van de site (geografische situatie, vegetatie, natuur en bodem), analyse van de sociale aspecten van de site, analyse van de sociale omstandigheden die verband houden met de site).

Wij bieden

 • Een contract van onbepaalde duur
 • Een voltijdse betrekking
 • Werk in een gemotiveerd team in een eco-dynamische administratie
 • Een salaris in overeenstemming met de loonschalen in de openbare sector (eindejaarspremie + vakantiepremie)
 • Naast de diensten gepresteerd in de publieke sector, is er een erkenning van maximum 6 jaar mogelijk voor diensten gepresteerd in de private sector of als zelfstandige
 • Maaltijdcheques (7 €)
 • Mogelijkheid tot tweetaligheidpremie (via Selor examen)
 • Een permanente vorming
 • Een flexibele uurregeling
 • Een hospitalisatieverzekering
 • Een MIVB- abonnement
 • Een tussenkomst in het abonnement bij NMBS, De Lijn, TEC
 • Een fietspremie of mogelijkheid tot het bekomen van een bedrijfsfiets
 • 35 dagen verlof per jaar
 • Mogelijkheid tot kinderopvang in juli of augustus
 • Mogelijkheid tot inschrijving van uw kinderen in het nabijgelegen kinderdagverblijf

Geïnteresseerd ?

Stuur uw CV en motivatiebrief met vermelding van het referentienummer 2016-AN7 ten laatste op 28/05/2017 naar:
Leefmilieu Brussel, Dienst Selectie
Havenlaan 86c/3000 te 1000 Brussel
E-mail: human.resources@leefmilieu.brussels